Strona 1 z 1
Emocje jak fale radiowe?
Napisano 12 grudzień 2010 - 17:38
Pozdrawiam,
Któregoś wieczoru szedłem dość zaciemnioną uliczką wśród domów. Myślałem o czymś (o czym nie pamiętam) patrząc w chodnik gdy ni z gruszki ni z pietruszki "spostrzegłem", że się boję. Podniosłem do góry wzrok i zobaczyłem kilkanaście metrów przed sobą szybko idącą kobietę a za nią idących dwóch dojrzewających młodzieńców. Pamiętam tylko, że spojrzałem jej w oczy i pomyślałem o tym czy mógłbym jej pomóc zatrzymując ją i zagadując o coś.
Czy możliwym jest abym (podobnie do odbiornika radiowego) poczuł/zarejestrował jej strach? Czy emocja ta wyszła ze mnie? Czy zdarzyło się komuś doświadczyć czegoś podobnego?
Któregoś wieczoru szedłem dość zaciemnioną uliczką wśród domów. Myślałem o czymś (o czym nie pamiętam) patrząc w chodnik gdy ni z gruszki ni z pietruszki "spostrzegłem", że się boję. Podniosłem do góry wzrok i zobaczyłem kilkanaście metrów przed sobą szybko idącą kobietę a za nią idących dwóch dojrzewających młodzieńców. Pamiętam tylko, że spojrzałem jej w oczy i pomyślałem o tym czy mógłbym jej pomóc zatrzymując ją i zagadując o coś.
Czy możliwym jest abym (podobnie do odbiornika radiowego) poczuł/zarejestrował jej strach? Czy emocja ta wyszła ze mnie? Czy zdarzyło się komuś doświadczyć czegoś podobnego?
Napisano 20 grudzień 2010 - 13:02
Użytkownik szujsrat dnia 12 grudzień 2010 - 17:38 napisał
Pozdrawiam,
Swiadczy to że masz dobrze rozwinieta czakre gardla,ktora wyczuwamy emocje innych osob.
Napisano 02 styczeń 2011 - 10:58
Użytkownik szujsrat dnia 30 grudzień 2010 - 19:34 napisał
Skąd o tym wiesz?
Jak zapewne wiesz każde zjawisko mozna w racjonalny sposób wytłumaczyć.Jest na ten temat sporo ksiązek a z drugiej strony wielu ludzi w sposób nieswiadomy relacjonuje
podobnie.Dotyczy to nie tylko ludzi ale równiez i np. pomieszczeń mówiąc, że w tym pomieszczeniu / otoczeniu / czujemy sie dobrze lub zle .
Napisano 17 marzec 2011 - 11:07
Jak zapewne wiesz
Milczenie jest złotem a mowa tylko srebrem.
Pisząc "wszystkie zjawiska " wyglada mi to na podpuchę.
Moja wiedza /jak i doswiadczenie /jest zapewne wycinkowa.
Z drugiej strony zawsze jest milo przeczytac publikacje poważnych naukowców i uniwersytetów
/ dotyczy to tylko USA - w Europie poziom jest bliski 0/
którzy dochodza do tych samych wnioskow ktore są publikowane na stronie kosmos.pl
z opóznieniem 20 lat.
Milczenie jest złotem a mowa tylko srebrem.
Pisząc "wszystkie zjawiska " wyglada mi to na podpuchę.
Moja wiedza /jak i doswiadczenie /jest zapewne wycinkowa.
Z drugiej strony zawsze jest milo przeczytac publikacje poważnych naukowców i uniwersytetów
/ dotyczy to tylko USA - w Europie poziom jest bliski 0/
którzy dochodza do tych samych wnioskow ktore są publikowane na stronie kosmos.pl
z opóznieniem 20 lat.
Napisano 17 marzec 2011 - 19:43
Użyte przeze mnie słowo "wszystkie", było świadomą prowokacją a zarazem reakcją
na użyte przez Ciebie słowo "każde".
Gdy sprawa dotyczy tak delikatnej materii jak uczucia, przeczucia itp. pomaga słowo "prawdopodobnie".
Odnośnie racjonalnego tłumaczenia zjawisk.
W jaki sposób wytłumaczysz to, że Chuck Norris zanim sam zadał sobie pytanie, znał już odpowiedź na nie?
Gdy sprawa dotyczy tak delikatnej materii jak uczucia, przeczucia itp. pomaga słowo "prawdopodobnie".
W jaki sposób wytłumaczysz to, że Chuck Norris zanim sam zadał sobie pytanie, znał już odpowiedź na nie?
Napisano 20 marzec 2011 - 18:17
Użytkownik szujsrat dnia 17 marzec 2011 - 19:43 napisał
Użyte przeze mnie słowo "wszystkie", było świadomą prowokacją a zarazem reakcją
na użyte przez Ciebie słowo "każde".
Miło ze czuwasz nad poprawnoscia wypowiedzi.
Dobrze zgrany zespól ludzi zazwyczaj radzi sobie bez zbednych słów.
Ale pytanie :
zanim sam zadał sobie pytanie, znał już odpowiedź na nie
uwazam za mila abstrakcje.
Strona 1 z 1

Logowanie