Emocje jak fale radiowe?
#1 Gość_szujsrat_*
Napisano 12 grudzień 2010 - 17:38
Któregoś wieczoru szedłem dość zaciemnioną uliczką wśród domów. Myślałem o czymś (o czym nie pamiętam) patrząc w chodnik gdy ni z gruszki ni z pietruszki "spostrzegłem", że się boję. Podniosłem do góry wzrok i zobaczyłem kilkanaście metrów przed sobą szybko idącą kobietę a za nią idących dwóch dojrzewających młodzieńców. Pamiętam tylko, że spojrzałem jej w oczy i pomyślałem o tym czy mógłbym jej pomóc zatrzymując ją i zagadując o coś.
Czy możliwym jest abym (podobnie do odbiornika radiowego) poczuł/zarejestrował jej strach? Czy emocja ta wyszła ze mnie? Czy zdarzyło się komuś doświadczyć czegoś podobnego?
Napisano 20 grudzień 2010 - 13:02
Użytkownik szujsrat dnia 12 grudzień 2010 - 17:38 napisał
Któregoś wieczoru szedłem dość zaciemnioną uliczką wśród domów. Myślałem o czymś (o czym nie pamiętam) patrząc w chodnik gdy ni z gruszki ni z pietruszki "spostrzegłem", że się boję. Podniosłem do góry wzrok i zobaczyłem kilkanaście metrów przed sobą szybko idącą kobietę a za nią idących dwóch dojrzewających młodzieńców. Pamiętam tylko, że spojrzałem jej w oczy i pomyślałem o tym czy mógłbym jej pomóc zatrzymując ją i zagadując o coś.
Czy możliwym jest abym (podobnie do odbiornika radiowego) poczuł/zarejestrował jej strach? Czy emocja ta wyszła ze mnie? Czy zdarzyło się komuś doświadczyć czegoś podobnego?
Swiadczy to że masz dobrze rozwinieta czakre gardla,ktora wyczuwamy emocje innych osob.
Napisano 02 styczeń 2011 - 10:58
Użytkownik szujsrat dnia 30 grudzień 2010 - 19:34 napisał
Jak zapewne wiesz każde zjawisko mozna w racjonalny sposób wytłumaczyć.Jest na ten temat sporo ksiązek a z drugiej strony wielu ludzi w sposób nieswiadomy relacjonuje
podobnie.Dotyczy to nie tylko ludzi ale równiez i np. pomieszczeń mówiąc, że w tym pomieszczeniu / otoczeniu / czujemy sie dobrze lub zle .
Napisano 17 marzec 2011 - 11:07
Milczenie jest złotem a mowa tylko srebrem.
Pisząc "wszystkie zjawiska " wyglada mi to na podpuchę.
Moja wiedza /jak i doswiadczenie /jest zapewne wycinkowa.
Z drugiej strony zawsze jest milo przeczytac publikacje poważnych naukowców i uniwersytetów
/ dotyczy to tylko USA - w Europie poziom jest bliski 0/
którzy dochodza do tych samych wnioskow ktore są publikowane na stronie kosmos.pl
z opóznieniem 20 lat.
#9 Gość_szujsrat_*
Napisano 17 marzec 2011 - 19:43
Gdy sprawa dotyczy tak delikatnej materii jak uczucia, przeczucia itp. pomaga słowo "prawdopodobnie".
Odnośnie racjonalnego tłumaczenia zjawisk.
W jaki sposób wytłumaczysz to, że Chuck Norris zanim sam zadał sobie pytanie, znał już odpowiedź na nie?
Napisano 20 marzec 2011 - 18:17
Użytkownik szujsrat dnia 17 marzec 2011 - 19:43 napisał
Gdy sprawa dotyczy tak delikatnej materii jak uczucia, przeczucia itp. pomaga słowo "prawdopodobnie".
Odnośnie racjonalnego tłumaczenia zjawisk.
W jaki sposób wytłumaczysz to, że Chuck Norris zanim sam zadał sobie pytanie, znał już odpowiedź na nie?
Miło ze czuwasz nad poprawnoscia wypowiedzi.
Dobrze zgrany zespól ludzi zazwyczaj radzi sobie bez zbednych słów.
Ale pytanie :
zanim sam zadał sobie pytanie, znał już odpowiedź na nie
uwazam za mila abstrakcje.
Napisano 15 luty 2012 - 14:39
Użytkownik szujsrat dnia 16 marzec 2011 - 06:33 napisał
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotyczy EMOCJONALNEJ STRONY.. Modelu Życia w Masie, Zwierzoludzia... dla jasności- Wyjaśnienie tej strony..
Cała PRAWDA o tzw. "miłości" gatunku ZWIERZOLUDZIA
My, Model wczesnego Istnienia - ZWIERZOLUDZIA, życia w grupie zwierzęcego świata -Platformy PROGRAMOWEJ "NATURA" jako gatunek i istoty, z brakiem świadomości o Realnych Zasadach PORZĄDKU Zorganizowanego dla Dwu Światów, należymy do tej grupy Zwierzęcej.. bez względu na nasze imaginacje o sobie i naszej Surowej inteligencji.
Nasze Instynktowe reakcje ograniczają się więc do IMAGINACJACH, opartych na Samorozwoju bez jakichkolwiek zmian i znamion, Wartości wymaganych w NORMACH, nie mieszczących się w tych Kryteriach Ocen Nadrzędnego SYSTEMU Zarządzającego Materią.
Bodźce przesyłane do Mózgu Standardowego (bez znamion Świadomośći NORM) to głównie procesy, docierające do "naszych paru procent dostępu", zaśmieconego bzdurami chaosu, typu - Samorozwoju o Imaginacyjnej... sferze "wyobrażeń sobie", asymilacji pasującego do .. "naszego indywid. zdania" materiału ze zbioru pojęciowego całego gatunku.
Taka postać Materialnego, Czasowego istnienia na Próbę.. co zdoła w tym czasie Stworzyć Racjonalnego (RATIO ABSOLUTU, PRAWDA ŻRÓDŁA INFO o GATUNKU, MOŻLIWOŚCIACH jemu DANYCH jako EWOLUCJA UMYSŁOWA), ktore nie spełnia Warunków, ma postać czysto Przedmiotowego Istnienia Bez Wartości... do czasu, gdy Odkryje i uruchomi Proces i cykle POMOCY, dla POZNANIA KIERUNKU IDEALIZMU DĄZENIA.. ktore świadomie uzna za Swój kierunek i wybór.
Reakcje więc naszego gatunku.. do tego czasu, podlegają PASMU ODBIORU SKALI, na ktory reaguje poziom naszej świadomości.. w tym wypadku NIJAKIEJ, CHAOTYCZNEJ ...a więc występujących w nas ZWIERZĘCYCH GENACH, Wczesnego Zwierzoludzia. Do tych Reakcji i Zachowań czysto INSTYNKTOWYCH, należy także NAKAZ ŁĄCZENIA W PARY (silny), odbierany i interpretowany jako EMOCJONALNA "MIŁOŚĆ".
Utożsamianie tego Nakazu z "Wyższymi uczuciami"... mija się z prawdą, jako że jest to w naszym także przypadku, wymiar prymitywnego Łączenia w Pary Samicy i samca ZWIERZOLUDZIA, celem zaś jego jest łączenie w sferze genetycznej, jako doprowadzenie do aktu kopulacyjnego , celem ktorego jest jedynie Przedlużenia Gatunku.
Wychów jak i cała sfera macierzyństwa.. należą takiże do takich Instynktowych reakcji.
Nadawanie temu... cech Wyższych Wartości.. nie dość że jest falszywym pojęciem ale na ogół kończy się katastrofą, załamaniem nadmiernego ładowania w swych emocji, w coś co zaledwie jest Prymitywną formą Instynktowych tylko , Zachowań Naturalnych i Zwierząt i Zwierzoludzi.
Przypadkowe czerpanie głębszych satysfakcji, z tego czasowego wpływu na umysł naszego gatunku, ma charakter zupełnie przypadkowy i Jest i Pozostaje .. tylko FORMĄ REAKCJI na NAKAZY STERUJACEJ MATERIĄ, "NATURY" w której... My jeszcze nie zdążyliśmy wypracować, RACJONALNYCH,ZwierzoludziaZwierzoludziaZwierzoludzia OKRESLONYCH NORM WARTOŚCI.. Uznawanych za WYŻSZĄ ŚWIADOMOŚĆ i MYŚLENIE.... Dążące już w Pełni do FAZY DRUGIEJ, osiągnięcia Wykreowanych cykli i Procesów URUCHAMIANEJ EDUKACJI, ZAPLANOWANEJ DLA MÓZGU ISTOTY MYŚLĄCEJ.
Dlatego ostrzegam przed hurra optymizmem, Pseudo Inteligentnego pokolenia a nawet Gatunku, uzurpującego swym SAMO ROZWOJOWYM Chaotycznym i chałupniczym stylem IMAGINACJI .. mających Oddawać.. niby OBRAZ RZECZYWISTOŚCI.. od strony wymacywanych DUPEREL, skoro MOŻNA ZACZĄĆ DO POZNANIA PEŁNI RAM Z OBRAZEM TEJŻE ZAPROJEKTOWANEJ JUŻ W PLANIE I PIERWOWZORZE.. RZECZYWISTOŚCI.
Po co marnować zapał i Możliwości DANE MÓZGOWI... jeśli Zaczniemy od POZNANIA TEGO.. co próbuję zasygnalizować jako NADRZĘDNY SYSTEM CENTRALNEGO ZARZĄDZANIA MATERIĄ.. podporządkowaną do czasu, gdy otworzą oczka Umysłu chętnego Poznania ZASAD i PODSTAW MYŚLENIA i zechcą opuścić ten i Ograniczony, NIEŚWIADOMY ŚWIAT ZWIERZĘCY .. Ziemi.
Napisano 18 luty 2012 - 17:32
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotyczy EMOCJONALNEJ STRONY.. Modelu Życia w Masie, Zwierzoludzia... dla jasności- Wyjaśnienie dla tej strony.. dotyczą Wszechświata i SIEDMIU cywilizacji, z których Każda odmiennie "widziała " swój rozwój, tworzoną wiedzę, mającą oddawać tę NIEZNANĄ IM RZECZYWISTOŚĆ.
Jeśli OCENA i KIERUNEK dążenia wybranego ( o dość zróżnicowanych pojmowaniach - wartość Pozytywna, dążenie) mieści się w SKALI, Jednej .. Z tych DWU i pasuje- jako WŁAŚCIWY WYBÓR i KIERUNEK WYZNACZONY JAKO POSTĘPOWY(IDEALIZM Dążenia) To ŚCIŚLE OKREŚLONE ZASADY, NORMY i OCENY, kwalifikują taką cywilizację, jej gatunek, do GRUPY zdolnej do EWOLUCJI UMYSŁOWEJ..pod warunkiem wszakże, że czynią to w sposób w pełni Świadomy, dowodząc - CHĘCI POZNANIA PODSTAW, Zasobów IDEOWEJ OPCJI, PROGRAMU i WIEDZY o ZASOBACH i ODNIESIENIU, Niezbędnym dla Precyzowania Jakości Dążenia.
W przypadku, takim jak nasz, sposobu u nas przebiegał ten wybór ,mający charakter chaotycznego Uznawania ad hoc wszystkiego, co pasowało do polityki ówczesnych potrzeb, zarządzającej elity i jej barbarzyńskiej mentalności..
To było coś, co wg ówczesnych pojęć, pasowało do Kierunku dążenia narzucanego masom, jako moralne prawo wiar religijnych, jak wiadomo ... idei całkowicie Odbiegających od WYZNACZONYCH NORM i SKALI WARTOŚCI DOSKONALĄCEJ umysł... po które próbowaliśmy nieudolnie i jednostkowo sięgać... choć Dano nam PRZEKAZ, WIEDZĘ i WZORZEC POSTĘPOWANIA, ogólnie określając ją jako "DOBRO" i "ZŁO", jednak dla BEZMÓZGOWIA ciemnego luda i wiodących masy, grup ideowych, niewiele to znaczyło.
Taki fałszywy grunt Imaginacji, wizji ciemnych 'uduchowionych' spowodował całkowity chaos dezinformacji, o Pozytywach Rozwoju JUŻ OKREŚLONEGO i WYZNACZONEGO... Przez jakąś MYŚL > TWÓRCZĄ i jej PLAN < PIERWOWZÓR WSZYSTKIEGO.
Dzięki KOMUNIKACJI Inkarnujące w ciało(Mózg) WSADY GRUP "JAŹNI", w każdego z Materialnych , Samo rozwojowych mamy kontakty z SYSTEMEM i POZNANIE NORM DĄŻENIA.. jest Nam dane, o ile zdołamy pokonać Bariery "Zatwardzenia umysłowego" Ograniczenia widzenia.. siebie i swej formy.. do Jedynie Materii i płaskiego pojmowania Istniejących DWU FAZ ROZWOJU, z których pierwsza.. oznacza nasze Ograniczone ZWIERZOLUDZKIE jedynie NIEŚWIADOME, materialne istnienie... Po "naszemu"..a więc Bezmózgie zbieranie śmieci z sufitu a z Niczego...

Logowanie