Kosmos forum: Ogólnie o wszechświacie - Kosmos forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ogólnie o wszechświacie Proszę o wprowadzenie mnie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Kazimierz 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 23-lipiec 11

Napisano 23 lipiec 2011 - 12:17

Witam!

Nazywam się Michał, mam 14 lat, wiem że jestem młody jednak proszę mnie przez to nie lekceważyć. Niedawno zainteresowałem się kosmosem, jednak nie wiem zbyt dużo ale chcę wiedzieć. Proszę Was byście wprowadzili mnie w ten temat, opowiedzieli o wszechświecie i odpowiedzieli na moje (może trochę śmieszne dla Was)pytania. Opowiedzcie mi o kosmosie - od podstaw, jeżeli każdy trochę powie to już będę coś wiedział...
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Tarwan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Root Admin
  • Postów 53
  • Rejestracja 24-marzec 09

Napisano 28 lipiec 2011 - 12:00

Witaj!
No coż pytanie dobre tylko trudno na nie odpowiedzieć gdyż informacji jest prawie nieskonczenie duzo.Na tej stronie zajmujemy sie kosmosem /swiatem / zewnetrzym i
wewnetrznym.Z Twojego punktu widzisz i czujesz te dwie rzeczywistosci.Proponowałbym bys przeczytał dzial kosmos procesorem , który opisuje zasady tych dwóch rzeczywistości.Poznając prawa rządzące tymi rzeczywistościami bedziesz w pelni swiadomym i niezaleznym .
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Kazimierz 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 23-lipiec 11

Napisano 07 sierpień 2011 - 20:28

A czy mógłbyś mi jeszcze wymienić wszystkie dziedziny "astro..." (astrologia itp.) i powiedzieć czym to się różni... Wiem, że wychodzę na debila, ale... No dobra nie mam usprawiedliwienia dla siebie. :unsure:
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Tarwan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Root Admin
  • Postów 53
  • Rejestracja 24-marzec 09

Napisano 11 sierpień 2011 - 13:48

Wyświetl postUżytkownik Kazimierz dnia 07 sierpień 2011 - 21:28 napisał

A czy mógłbyś mi jeszcze wymienić wszystkie dziedziny "astro..." (astrologia itp.) i powiedzieć czym to się różni... Wiem, że wychodzę na debila, ale... No dobra nie mam usprawiedliwienia dla siebie. :unsure:

Dobry człowieku mam dla Ciebie dobra wiadomość :rolleyes: nie ma debili .
Pytanie jest trywialne a ja jestem leniwy
Odpowiedzi znajdziesz w google wpisujac " astro "

Poza tym nie licz na to ze nic.com Cie maskuje.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Droga do rozumu INFO 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja 15-grudzień 11

Napisano 08 styczeń 2012 - 18:46

Nazywam się Michał, mam 14 lat, wiem że jestem młody jednak proszę mnie przez to nie lekceważyć. Niedawno zainteresowałem się kosmosem, jednak nie wiem zbyt dużo ale chcę wiedzieć. Proszę Was byście wprowadzili mnie w ten temat, opowiedzieli o wszechświecie i odpowiedzieli na moje (może trochę śmieszne dla Was)pytania. Opowiedzcie mi o kosmosie - od podstaw, jeżeli każdy trochę powie to już będę coś wiedział...'

Michałku. Jeśli chodzi o Świat Materialny (Wszechświat) to Najpierw BYŁ PLAN i PIERWOWZÓR (MODELE Wszystkiego co zaplanowane do.. ODTWORZENIA, także Życia).. przez jakąś MYŚL TWÓRCZA (?), która stworzyła następnie - ODTWÓRCZY SYSTEM, funkcjonujący w PIERWOCINACH ANTY MATERIALNEJ PRZESTRZENI, jako ZARZĄDZAJĄCĄ< CENTRALNĄ INSTYTUCJĘ MECHANICYSTYCZNĄ..(określaną na Ziemi "boskim systemem... miłości")..
Choć... jako TWORY INTELIGENTNE, dysponujące Ogromną WIEDZA o WSZYSTKIM, MECHANIZMY tego rodzaju, pozbawione są "uczuć", funkcjonując w sposób ŚCIŚLE ZAPROGRAMOWANY... co nie pozbawia ich działań sterujących, formy Pogardy dla naiwności i próżności, Nieświadomych mas modelowego istnienia.

Tak więc, Materialna Sfera, nasz Świat i liczne Układy, jest otoczony.. nie "niebem" z "bozią", a SFERĄ tzw WYŻSZĄ, Przeznaczoną (z INSTYTUCJĄ ) także dla Wyższych form ROZUMNYCH.. które.. ew Wyłonią się z Materialnych cywilizacji .. posługujących się Każda.. Odrębnym "widzeniem" tak Rzeczywistości jak i swojej drogi wewn. rozwoju,... rozwiązań Samo rozwojowych Modeli Życia ...

Każdy Model ma więc w Świecie ...ponad Materią, swój Pierwotny kształt modelu, które osiągały dość spory rozrzut własnego rozwoju wewn. co w efekcie dawało NIEŚWIADOMOŚĆ OBOWIĄZUJĄCYCH, Określonych Jako WZORCOWE, ZASAD NORM PORZĄDKU NADRZĘDNEGO.

Dało to efekt Ograniczenia do ściśle Materialnego rodzaju rozwoju technicznego tych cywilizacji ( w sumie siedmiu).
Wszechświat materialny jest więc PRZEDMIOTOWYM rodzajem istnienia,pozbawionego WZORCÓW UNIWERSALNYCH PODSTAW.. na których TYLKO jest Możliwe Właściwe, RACJONALNE Rozwijanie się MYŚLENIA ŚWIADOMEGO, osiągnięcia WYKREOWANEGO Najwyższego poziomu - ROZUMNOŚCI ISTOTY MATERIALNEJ>
aby poprzez Transformację w DOSKONALĄ FORMĘ ISTNIENIA SAMODZIELNEGO, stać się Zaczątkiem NIEOGRANICZONEGO ŚWIATA ISTOT ROZUMNYCH.

Życie każdego z nas.. jest rodzajem Egzaminu, z tego co indywidualnie będziemy tworzyć// czy asymilując jak leci Narzucane globalnie "annały wiedzy ludzkiej".. czy będziemy szukać swym istnieniem czegoś, co MA ZNAMIONA TRWAŁOŚCI, WIEDZY.. Przeznaczonej tylko dla nielicznych, próbujących osiągnąć coś więcej.. aniżeli oferuje "ZŁO" i jej Degenerujący płaski, emocjonalny Materializm, przez gatunek nasz, akcentowane dążenie.

Takie SĄ ZAŁOŻENIA dot. Życia, potrafiącego jak my opisać swoje wrażenia, aby sięgnąć po Najwyższe PRZYKŁADY i WZORZEC ROZWOJOWY.. przy pomocy ŚWIATA ZEWN.

Trzeźwość i rozsądne Dążenie .. do POZNANIA REALU.. nieznanego na Ziemi od wieków, WZORCA DROGI ROZWOJOWEJ UMYSŁU, aby WIEDZIEĆ, ZNAĆ WZORCE WYKREOWANYCH ZASAD... RACJONALNEGO TYPU MYŚLENIA.
Taki Cel.... nazywamy trzeźwą formą dążenia do Max... Nieśmiertelnością ŻYCIA ROZUMNEGO, nieograniczonej CZYSTEJ POSTACI MYŚLI.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Droga do rozumu INFO 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja 15-grudzień 11

Napisano 26 luty 2012 - 15:19

[quote name='Tarwan' date='28 lipiec 2011 - 12:00' timestamp='1311850822' post='420']
Witaj!
No coż pytanie dobre tylko trudno na nie odpowiedzieć gdyż informacji jest prawie nieskonczenie duzo.Na tej stronie zajmujemy sie kosmosem /swiatem / zewnetrzym i
wewnetrznym.Z Twojego punktu widzisz i czujesz te dwie rzeczywistosci.Proponowałbym bys przeczytał dzial kosmos procesorem , który opisuje zasady tych dwóch rzeczywistości.Poznając prawa rządzące tymi rzeczywistościami bedziesz w pelni swiadomym i niezaleznym .
.....................................................................................................................................................

Kluczem do POZNANIA jest Zewnętrzne ŹRÓDŁO INFO i POMOC tak Zewnętrzna jak i wewn, w postaci Mechanizmów KONTROLI Materii, na Mózgu.. Nie naszym, jeśli życie Modelu Wczesnego Zwierzoludzia.. to udostępnione Surowej Instynktowej inteligencji, to korzystanie Nieświadome ZASAD i NORM Wykreowanej drogi ROZWOJU UMYSŁU.

Taki Mózg standardowy i Nasze Parę procent .. które sami sobie "programujemy" chałupniczo, to jakby Lampa kineskopu z samym działem Elektronowych Wiązek, walących na oślep a więc bez ładu i składu, Niezdolnych do Konstruowania ZAŁOŻONYCH WARTOŚCI OBRAZU, ZAPLANOWANEGO JAKO KONTROLNY I WYJŚCIOWY.

MUREM ograniczającym Świadomość na Wyższym poziomie, który nie pozwala na uzyskanie POMOCY SPECJALISTY, który WPROWADZI ZMIANY i USTAWI TAKI OBRAZ, to BRAK WASZEJ O TYM WIEDZY o -ZAWARTOŚCI PROGRAMU Wprowadzania PODSTAW MYŚLENIA i Określona Ściśle Zawartość Niezbędnej dla FUNKCJONOWANIA MÓZGU, Jego PEŁNI WYPOSAŻENIA.. które DAJE EFEKT Zamierzony -PEŁNY OBRAZ WARTOŚCIOWEGO, CZYSTEGO MYŚLENIA ROZUMNEGO.

Do takiego... Ustawienia my, nie mamy ani Wiedzy ani Zdolności, a PROGRAM SPECJALISTYCZNY z taką WIEDZĄ, DANO MATERII, już w chwili PLANOWANIA MODELI ISTNIENIA DWU ŚWIATÓW, z których Materialny... to Produkty NIEPEŁNOWARTOŚCIOWE i to z nich, miały wykluwać się Samorodki gatunków, zdolnych tworzyć mechaniczne rodzaje własnych, nieuporządkowanych jeszcze obrazów- procesów, wynikających z próbnych, instynktowych inteligencji o ciut wyższym od innych zwierząt, procencie konstrukcji samo rozwojowych.

To właśnie takie Finalizujący PROCES PRODUKCJI NARZĘDZIA.. mózgu, JAKO LAMPY KINESKOPU , Stworzenie dla niej Pola Magnetycznego, które PORZĄDKUJE strumienie elektronów w jakiś, Określony, Realny i Zaprojektowany wg INSTRUKCJI SPOSÓB(PROGRAM)- dla Wszystkich w Materialnym Wszechświecie dany WZORZEC IDEALISTYCZNY.

Bez tej Operacji na Umysłach.. cały znój chaotycznych prób rozstrzelanych elektronów.. tworzących jedynie fałszywe punkty, idzie na marne bo jeśli... bez jakiejkolwiek wartości Obrazy powstają a Bez WYMAGANYCH ZAŁOŻEŃ tego Narzędzia Pełnosprawnego dającego po takim Ustawionym Procesie - ROZUMNY, NIEOGRANICZONY NICZYM MÓZG ISTOTY USTAWIONEJ .. Na samodzielne Działanie bez ograniczeń.

To co obrazowo pokazałem to Niezbędny PROCES KORYGOWANIA występujących w Waszym Ludzkim 'myśleniu', Błędów, to Możliwość Uzyskiwania takiej REGULACJI... POMOCOWEGO PROGRAMU, USTAWIAJĄCEGO UMYSŁ (MÓZG standardowy a PUSTY, u nieświadomego ZWIERZOLUDZIA) toi realna i wymagana POTRZEBA którą musicie pojąć.. na tym właśnie przykładowym Kineskopie, lampie a waszych Paru procentach Ograniczonej Makówki, pracującej ...Bez pola elektromagnetycznego... Magnesów Korygujących...

Więc ...sięgajcie Po POMOC ZEWN.. modląc się lub mantrując .. co nazywa się Nadawaniem Ważności, Celu NASZEJ UŚWIADOMIONEJ..przeze mnie... POTRZEBIE DOSKONALENIA SIĘ.. Poprzez MÓZG... Nijaki dziś ale Jutro już WYPEŁNIONY TYM, NA CO ZOSTAŁ ZAPLANOWANY... Dla Was już Świadomych...

Użytkownik Droga do rozumu INFO edytował ten post 26 luty 2012 - 15:41

0

Strona 1 z 1