a sprawa dotyczy podróży w kosmos. myslisz ze jest mozwie w przyszłości w trymiga przemiescic sie z ziemi do wybranej galaktyki? ja mysle ze tak
ale nie wiem jak ;/
ale na serio to wszystko na swiecie jest do czegos analogiczne. stwierdzenia ze nic w naturze nie ginie, albo ze swiat to jeden ogromny fraktal, są wg mnie prawdziwe.
wyobraz sobie działający komputer. jesli kopiujesz bardzo duzy plik z jednej partycji na drugą to kopiowanie idzie bardzo wolno. system cyfra po cyfrze przenosi dane z jednego miejsca do drugiego. jesli jednak przenosisz pliki na tej samej partycji do tylko innego foldery to pliki te przenoszą się bardzo szybko, kwestia paru sekund, kwestia zmienienia odpowiedniej ilości informacji o lokalizacji pliku.
a teraz do sedna
jesli uznac ze wszechswiat to jedna ogromna partycja (nie root)
z milionami niekończących się podkatalogów (i nie linuxowe sprawy heh)
to wystarczy znalezc w przyrodzie rzecz analogiczną do adresów. moze to wszystko jest gdzies zakodowane, w jakis prawach fizyki itp, moze zeby zglebic sie do tej wiedzy musi minac jeszcze sporo czasu, bo dotychczasowa technika i wiedza nie pozwala nawet na prawdziwe zdefiniowanie pojecia czym jest materia (mimo ze to jedyna rzecz ktora nas otacza w swietle fizyki i nauki)
dlatego uwazam ze mozliwe są podróże w przestrzeni, moze mozliwe sa podroze w czasie, ale napewno nie w taki sposob jak teraz, czyli po prostych wektorach krok po kroku przemieszczanie sie cial, lub sekunda po sekundzie przemieszczanie sie terazniejszosci w przeszlosc (ladnie to brzmi).
co o tym myslisz?
moze istnieje jakas ogromna moc ktora to wszystko trzyma kupy, nie tylko ziemie ale caly wszechswiat ktory jest nie do ogarnięcia, którą można wykorzystać w celu zmienienia jej(jesli to jest ten 'adres') jesli materia opiera sie na teorii superstrun i materia to punkty połączone 'strunami' energii to czy da sie manipulo.....<przerwa>
..brakuje mi tylko WEKTORU PIER*****ĘCIA!
ale na poważnie. co jeśli to wszystko to "tylko" wyższa matematyka?
pozdrawiam

Logowanie