Kosmos forum: Apollo 11 - Kosmos forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Apollo 11

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Member
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 13
  • Rejestracja 09-kwiecień 09

Napisano 22 październik 2009 - 10:20

Sensacyjne wyniki badań – wyniki te udowadniają fakt, że lądowania na Księżycu USA (1969-1972) w rzeczywistości nigdy nie miały miejsca?
Geolodzy z Uniwersytetu w Amsterdamie zbadali kamień z księżyca, wystawiony w słynnym muzeum „Rijksmuseum”, w Amsterdamie. Podobno kamień ten pochodzi z misji "Apollo 11", pierwszej załogowej misji księżycowej.
Badania te wykazały:
Jest to zwykły kawałek skamieliny drzewnej z ziemi! Muzeum ubezpieczyło ów kamień aż na pół miliona Euro. Prawdziwa wartość wynosi: niecałe 50.
Amerykański ambasador wręczył w 1969 r. ówczesnemu premierowi Holandii ten kawałek skały z okazji odwiedzin trzech astronautów Apollo w Holandii. Naturalnie nikt wówczas nie wątpił w jego autentyczność.
Obecnie, były ambasador twierdzi, że otrzymał kamień od US State Department, ale nie mógł sobie przypomnieć żadnych szczegółów. Geolodzy zapewniają, że rozpoznali go na pierwszy rzut oka jako fałszerstwo.

Rijksmuseum ma nadal zamiar ten kawałek zachować jako "ciekawostkę". Sceptycy żądają jednak, aby wszystkie inne rzekome skały z księżyca, które USA sprezentowało innym krajom, zbadać pod kątem autentyczności.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Moureaura 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 02-listopad 09

Napisano 08 listopad 2009 - 09:34

WitamKupiłem sobie crossa Apollo Orion A30. I mam takie pytanie czy idzie go jakoś stunigować tzn. większy cylinder, 6-stopniowa skrzynia, wydech. Proszę o pomoc. Sorry ale nie wiedziałem gdzie to napisać
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Michaś 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 47
  • Rejestracja 29-październik 09

Napisano 09 listopad 2009 - 19:13

nigdy nie miało miejsca? To rzeczywiście szokująca informacja przynajmniej dla mnie. Ciekawy jestem co będzie dalej w tej kwestii.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Kosmita 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 30
  • Rejestracja 06-marzec 09

Napisano 15 listopad 2009 - 18:16

Jak zwykle będzie cisza.Także trzeba własna dedukcją wyciagnąć wnioski co do otaczającej nas rzeczywistości, dostosować się i postepować zgodnie z naszymi celami.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Michaś 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 47
  • Rejestracja 29-październik 09

Napisano 16 listopad 2009 - 23:47

no tak cisza. Masz rację niewygodne fakty i szokujące wydarzenia są często wyciszane. Ja jednak jestem ciekaw co się dalej wydarzy... czas pokaże.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   ALFA77 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja 19-październik 09

Napisano 25 listopad 2009 - 22:07

Niestety ale swiat iluzji na otacza.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   gagarin 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja 12-grudzień 09

Napisano 12 grudzień 2009 - 13:52

Wyświetl postUżytkownik Adam dnia 22 październik 2009 - 10:20 napisał

Sensacyjne wyniki badań – wyniki te udowadniają fakt, że lądowania na Księżycu USA (1969-1972) w rzeczywistości nigdy nie miały miejsca?

No to żeś Adasiu nad podręcznikiem od logiki ... nie posiedział, skoro takie wnioski generujesz.

Za (wiarygodną !) Agencją Associated Press:
- przedmiotowy kamień otrzymał, jako PRYWATNY UPOMINEK w dniu 9 października 1969 roku, premier Holandii Willem Drees od swego przyjaciela Ambasadora USA w Holandii - Williama Middendorfa.
- Middendorf dał kamień swojemu przyjacielowi Drees-owi od siebie, a nie na czyjeś polecenie
- Willem Drees zmarł w 1988 roku,(mając 102 lata !) a po jego śmierci kamień przekazano do Holenderskiego Muzeum Narodowe.
- nikt wówczas nie badał jego autentycznośći - wszak pochodził z gabinetu premiera, a wcześniej też, (jak wspomina jego syn) - Dress nie bardzo kojarzył co dostał bo był juz wtedy w podeszłym wieku)!
- William Middendorf twierdzi, że rzeczony kamień otrzymał w 1969 roku od Departamentu Stanu USA, ale szczegółów nie pamięta, co nie jest dziwne, bo Departament Stanu USA nigdy nie dysponował próbkami z Księżyca a tym bardziej nie mógł ich ... rozdawać.
- Kamień nie był jednak eksponowany w holenderskim muzeum jako "kawałek Księżyca" , ale jako podarek Ambasadora USA dla Premiera Holandii.

Nie ma nic wspólnego z Księżycem, a tym bardziej z lądowaniami ludzi na Księżycu fak, żę jeden dziadek podarował drugiemu jakąś ... skamielinę!

Historia programu Apollo który zakończył się dziewięcioma lotami ludzi do Księżyca jest całkowicie jawna i nie ma w niej żadnych niejasności.

Jeżeli czegoś nie rozumiecie – wystarczy zapytać.

PS. I przestańcie bredzić o iluzji, niewygodnych faktach czy szokujących wydarzeniach bo sie z tego robi dyskusja ślepych o ...kolorach !

Nie rozumiecie czegoś - pytajcie ...
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Tarwan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Root Admin
  • Postów 53
  • Rejestracja 24-marzec 09

Napisano 06 styczeń 2010 - 23:16

Warto zobaczyć :
http://www.kosmos.pl...mpmilbvjzvu.avi
a watpliwości znikną.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   gagarin 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja 12-grudzień 09

Napisano 24 styczeń 2010 - 11:14

Wyświetl postUżytkownik Tarwan dnia 06 styczeń 2010 - 23:16 napisał

Warto zobaczyć :
http://www.kosmos.pl...mpmilbvjzvu.avi
a watpliwości znikną.

Mógłby mnie ktoś zorientować co to jest ? Nie będę ściągał setek MB tylko po to żeby obejrzeć jakieś kolejne brednie w stylu Sibrela czy innego Keysinga.
0

Strona 1 z 1