Kosmos forum: Ogólnie o REIKI - Kosmos forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ogólnie o REIKI

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   astro 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32
  • Rejestracja 15-grudzień 09

Napisano 17 grudzień 2009 - 17:33

Myślę, że warto napisać kilka słów wprowadzenia dla niewtajemniczonych o REIKI. Powiedzcie jak zaczęła się wasza przygoda z REIKI?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja 30-październik 09

Napisano 14 styczeń 2010 - 04:06

Motorem przygody jest ciekawość.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   astro 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 22 styczeń 2010 - 21:23

Jednak ciekawość z powietrza się nie bierze. Przyznam się, że moi najbliżsi znajomie za dużo n aten temat nie wiedzą. Ja dowiedziałam się o reiki od przyjaciela, który mieszka w Niemczech. Właśnie tam reiki cieszy się dużą popularnością.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Slider 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja 12-październik 09

Napisano 24 styczeń 2010 - 21:10

Też mam znajomych ktorzy sie bawią w REIKI. Poza tym w Niemczech nie nastapiła taka komercjalizacja Reiki jak w Polsce.Zazwyczaj seanse sa gratisowe.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   astro 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 26 styczeń 2010 - 19:56

Wyświetl postUżytkownik Slider dnia 24 styczeń 2010 - 21:10 napisał

Też mam znajomych ktorzy sie bawią w REIKI. Poza tym w Niemczech nie nastapiła taka komercjalizacja Reiki jak w Polsce.Zazwyczaj seanse sa gratisowe.

Ludzie raczej robią to dla przyjemności, a przede wszystkim że naprawdę wierzą w efekty, mało kto tam myśli o zarabianiu na tym. Mentalność Polaków jest zupełnie inna- wychodzimy z założenia, że na wszystkim można zarobić.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja 30-październik 09

Napisano 08 luty 2010 - 12:20

Raczej nie mentalność a zachłaność.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   malga 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 12-październik 10

Napisano 12 październik 2010 - 22:04

Wyświetl postUżytkownik astro dnia 26 styczeń 2010 - 19:56 napisał

Ludzie raczej robią to dla przyjemności, a przede wszystkim że naprawdę wierzą w efekty, mało kto tam myśli o zarabianiu na tym. Mentalność Polaków jest zupełnie inna- wychodzimy z założenia, że na wszystkim można zarobić.

Zabiegi Reiki nigdy nie były tak do końca darmowe.Kiedyś była to równowartość iluś tam bochenków chleba.Cenę za inicjację ustalają Mistrzowie na swoich zjazdach.W krajach europy wschodniej uwzględnia się to, ze społeczeństwa są biedniejsze.Między osobą wykonującą zabieg reiki, a osobą korzystającą z zabiegu także powinno dojść do wymiany energii, a pieniądz to także energia. Zamiast pieniędzy można odebrać np. przysługę.To także wymiana energii.Nie płaci rodzina.Zabiegu nie robi się osobie, która o to nie poprosiła, nie należy nikogo uszczęśliwiać na siłę.Prawidłowo wykonany zabieg trwa ok. godziny i wymaga trochę wysiłku. Można trywialnie powiedzieć, że praca taka jak każda.Ludzie nie robią tego dla przyjemności, tylko z chęci pomocy innym.Nie jest tak źle z mentalnością Polaków jak sądzisz, bo ci, co mają II stopień reiki, to w większości wysyłają energię np. dla pacjenta w jadącej na sygnale karetce ( z I stopniem nie mogą tego zrobić )Uwierz-robią to bezinteresownie.
0

Strona 1 z 1